Let's talk about back-up.

Het belang van betrouwbare back-ups voor organisaties kan niet genoeg benadrukt worden. Bedrijven lopen voortdurend risico op gegevensverlies door hardwarestoringen, menselijke fouten en kwaadaardige aanvallen zoals ransomware.

Silent Bricks helpen uw data beschermen tegen verlies en ransomware. Dankzij een unieke Air Gap bieden Silent Bricks de perfecte oplossing tegen hackers en ransomware. 

1. Snelle incrementals, betrouwbare restore points, veilige Air Gap: 

Met het Silent Brick systeem bent u voor alle back-up-eisen uitgerust. In één systeem, met één leverancier en één onderhoudscontract. 

Moderne back-up strategieën eisen veel van het storagesysteem. Volgens de 3-2-1-1-0 regel moet je tenminste 3 back-ups op ten minste 2 verschillende media hebben, waarvan ten minste 1 back-up offsite en 1 back-up geschikt voor offline bewaring. Daarnaast mogen deze back-ups 0 fouten bevatten, zodat recovery mogelijk is. 

1e back-up: Incrementeel back-up via SecureNAS naar Silent Brick of Silent Brick Flash

2e back-up: Duurzame restore points en full back-ups
(grandfather/father/son – GFS) via SecureNAS of S3 naar Silent Bricks of Silent Brick DS

3e back-up: Offline full back-ups (air-gap) via VTL, S3 of SecureNAS met mediawissel of replicatie naar Silent Bricks

2. Maximale bescherming van uw data dankzij unieke technologieën:

Continuous Snapshots

De tijdmachine tegen ransomware: continuous snapshots houden elke wijziging op het volume automatisch bij. Mocht het een aanvaller lukken, back-ups in het netwerk te raken of data te wissen, kunt u altijd terug naar de voorgaande versie.

Air Gap

Silent Bricks zijn geschikt voor offline back-ups. Wat ook gebeurt in uw netwerk – offline opgeslagen data zijn onaantastbaar. Zo bent u ook zonder traditionele tapes verzekerd: uw data zijn veilig. Haal de Brick eenvoudig uit het systeem en bewaar deze veilig en offline.

Erasure Coding

Erasure Coding 12/8 biedt twee keer de veiligheid van RAID-6, ideaal voor full back-ups en archieven.

Geo Redundantie

Door replicatie van individuele Silent Bricks naar een tweede locatie beveiligd u uw data tegen verlies door diefstal of calamiteiten.

Duurzaamheid

De systemen zijn met nadruk op het beveiligen van uw data ontwikkeld. Met hoogwaardige onderdelen en langlopende contracten voor onderhoud stellen wij de betrouwbare werking voor minstens 10 jaar zeker.

Door replicatie van individuele Silent Bricks naar een tweede locatie beveiligd u uw data tegen verlies door diefstal of calamiteiten.

De systemen zijn met nadruk op het beveiligen van uw data ontwikkeld. Met hoogwaardige onderdelen en langlopende contracten voor onderhoud stellen wij de betrouwbare werking voor minstens 10 jaar zeker.

Voorbeeld van Snapshots met 4 dagen looptijd

  • Elke dag wordt een nieuwe snapshot gemaakt, die de wijzigingen van de dag als een soort layer in een eigen, door het bestandssysteem niet toegankelijk bereik, opslaat.
  • Op de vijfde dag worden de basis-snapshot en het eerste layer samengevoegd, zodat steeds hetzelfde aantal snapshots voor herstel ter beschikking staan.
  • Als nu data of een snapshot defect zijn, bijv. door een ransomware-aanval, kun je terug naar een vorige snapshot.

3. Air-gapped back-up met Silent Bricks

Ransomware aanvallen worden meestal door hackers voorbereid die eerst de back-ups onbruikbaar maken.

Hierdoor is de kans dat er losgeld betaald wordt vele malen hoger omdat er geen mogelijkheid meer is niet versleutelde data uit een back-up terug te zetten. Alle noemenswaardige ransomware aanvallen van de laatste tijd zijn deze strategie gevolgd. De 3-2-1-regel voor back-ups zegt daarom ook dat ten minste één back-up offline – of air-gapped – bewaard moet worden.

Als het back-up niet benaderd kan worden omdat de gegevensdrager niet online is, kunnen de back-up data ook niet aangetast worden. Niet door een hacker, niet door een saboteur en ook niet door kwaadwillende software.

De traditionele methode om air-gapped back-ups te maken zijn tape units, deze zijn echter vaak te omslachtig, te onbetrouwbaar en vooral in het geval van een nodige restore veel te langzaam omdat ze geen random access bieden en daardoor de mogelijkheden van moderne back-up software niet ondersteunen.

Silent Bricks combineren de voordelen van air-gapped back-up met random access via verschillende protocollen zoals VTL, CIFS, NFS en S3 Object Storage. Functionaliteiten zoals het opstarten van virtuele servers rechtstreeks van het back-up medium (instant recovery) zijn hierdoor ook met offline back-ups mogelijk. En dit al voor minder dan 1.500,- Euro per jaar.

Air Gap

Silent Bricks zijn geschikt voor offline. Wat ook gebeurt in uw netwerk – offline opgeslagen data zijn onaantastbaar. Zo bent u ook zonder traditionele tapes verzekerd: uw data zijn veilig.

Silent Bricks: elastische storage voor complete gegevens-bescherming

Silent Bricks

Silent Bricks zijn met snelle SSD’s of met kostengunstige harddisks beschikbaar.

Silent Brick Drive

Het Drive is de gunstige instap in het Silent Brick systeem – of de ideale uitbreiding. Een of twee slots voor Silent Bricks bieden tot 48 TB opslagcapaciteit op Silent Bricks met HDD en maar liefst 96 TB op Silent Bricks met SDD (bruto).

Controller & Shelf

De Controller biedt met 5 slots al tot 120 TB capaciteit (bruto) en is met Extension Shelves met elk 14 slots (tot 336 TB bruto) uit te breiden.

0363C0B9-553F-4508-9C48-8F66D01B1589_4_5005_c

 

Think Big.

De Silent Brick Max breidt het Silent Brick systeem met 48, 96 of 240 TB (bruto) per hoogte-eenheid uit – ideaal voor veeleisende back-ups.

Service – meer dan alleen onderhoud

Wij zijn er voor je. En wij zijn van de kwaliteit van onze producten overtuigd. Daarom zijn alle componenten van het Silent Brick systeem ontworpen voor een levensduur van tenminste 10 jaar. Aanvullend bieden wij indien gewenst service level agreements (SLA) met een looptijd van 10 jaar aan.

Via het geïntegreerde monitoring zijn zowel de systeembeheerder als ook wij, indien gewenst, altijd over de toestand van het systeem geïnformeerd.

Schrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld je hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.